• +48 61 828 88 55
  • dzialhandlowy@lorien.pl
Praktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian SzopkaPraktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian SzopkaPraktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian SzopkaPraktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian Szopka
  • Produkty
  • Realizacje
  • Obszary działalności
    • 1 / Projektowanie
    • 2 / Wyposażenie
    • 3 / Serwis
  • O nas
  • Kontakt
  • PL
  • EN
✕
  • Home
  • Baza wiedzy Porady
  • Praktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian Szopka

Praktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian Szopka

 

Kilkukrotnie w swojej pracy zawodowej spotkałem
się z brakami w wyposażeniu kuchni i dużymi wymaganiami właścicieli.

Praktycznie o piecach Szef Kuchni Krystian Szopka
 

Coraz częściej nieodzownym elementem staje się piec konwekcyjno-parowy, który potrzebny jest w kuchni w celu realizowania podstawowych założeń operacyjnych. A co jeśli powierzchnia kuchni nie pozwala na zainstalowanie dużego, pełnowymiarowego pieca np. na 8 GN lub więcej? Mniejsze modele zazwyczaj nie spełniały oczekiwań w zakresie mocy i pojemności pieca.

Od kilku lat mamy dostęp do pieców kompaktowych (Giorik Spa), małych nie zajmujących powierzchni, ale dysponujących takimi samymi parametrami technicznymi jak duże piece konwekcyjno-parowe.

Podejmując decyzję o zakupie mniejszego pieca zawsze sprawdzam czy przestrzeń załadunkowa jest standardowa i czy blachy / GN, które muszę umieścić wewnątrz, są ogólnodostępne.

Istotną sprawą jest również moc pieca, tak aby reakcja po włączeniu była natychmiastowa, bez względu na ilość produktu jaki został włożony.

Bardzo często korzystam z pieca w godzinach nocnych i wieczornych, więc możliwość swobodnego programowania w określonych temperaturach i czasie pozwala mi oszczędzić czas i nie blokuje urządzenia w ciągu dnia, kiedy potrzebujemy go do codziennego serwisu.

Prosta obsługa bez zbędnych komplikacji nie będzie stanowić przeszkód dla całego zespołu kuchennego, a automatyczna funkcja mycia zawsze pozwoli komfortowo zakończyć dzień i utrzymać piec w należytym stanie.

Related posts

8 maja 2018

Praca nad najwyższą jakością dań rozpoczyna się na etapie projektu technologii


Read more
8 maja 2018

Świadomy kosztów eksploatacji


Read more
Lorien Group

Lorien Group Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Głogowska 248
60-111 Poznań

+48 61 828 88 55

dzialhandlowy@lorien.pl

NIP 972 – 10 – 92 – 221
REGON 634598363
KRS 0000387739

NIP 972 – 10 – 92 – 221
REGON 634598363
KRS 0000387739

  • Produkty
  • Obszary działalności
  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
© 2025 Betheme by Muffin group | All Rights Reserved | Powered by WordPress
PL
  • PL
  • EN
  • +48618288855
  • dzialhandlowy@lorien.pl